Segona reunió Bibliovana: Construim o reutilitzem?

Es torna a generar un debat al voltant de portar a terme la bibliovana a partir d’una caravana i restaurar-la o dedicar temps i esforços a construir-ne una de nova. A aquesta reunió hi participem les mateixes persones i alguna incorporació nova.

Nova o reutilitzada?

En Marc Grañén  ens aporta una informació important després d’haver parlat amb en Blas:

  1. reformar una caravana és l’opció més ràpida i econòmica. Uns tres dies per desmuntar i muntar i un pressupost aproximat d’uns 600€, segons el que es vulgui fer.
  2. construir és més car i es necessita més temps. Amb una base metàl·lica i construcció de fusta representa uns 30 dies amb 6/8 persones diàries i un pressupost d’uns 3.000€.
  3. un autobús de 2 pisos és l’opció més cara perquè un autobús no està aïllat i és el que primer s’hauria de fer.

Tots tenim ganes de construir però també ens il·lusiona la idea romàntica de la bibliovana com a original. Després de reflexionar creiem que la reforma d’una caravana potser una part del procés o un prototipus del què després serà una Construcció per al curs 2013-14.

Participació dels alumnes de la UB

Es va demanar  la participació dels estudiants de magisteri de la Universitat de Barcelona UB a través de Cécile Ribas, professora de l’assigantura Espais, Infants i objectes: Disseny de tallers didàctics.

Han presentat 7 propostes. Aquestes es portaran a terme el dimecres 17 de maig. Es formaran petits grups ( 1 mestra i 2 o 3 famílies ) per portar a terme cada una de les activitats. Cada petit grup funcionarà com una petita comissió.

El dia 17 es portaran aquestes activitats amb infants i adults (mestres i famílies).

Entre activitats proposades pels estudiants i d’altres proposades per la comissió, en surten 10.

Farem una graella perquè ens hi puguem anar apuntant.

Paral·lelament es farà un escrit informatiu explicant una mica el projecte per tal de demanar la recerca d’una caravana regalada.

Des de l’escola un grup d’infants, mestres i famílies trucaran al programa “Tot és possible” de RAC 1. Cal que una o dues mestres se’n facin responsables. Seria bo que una de les dues mestres o totes dues en formessin part per l’experiència que ja tenen.

El grup de recursos també s’organitzarà per a recollir diners:

Mercat de 2a mà, paneres … proposen diverses idees.

You may also like