Disseny Bibliovana: Mobiliari

TALLER DE MOBILIARI

1a sessió

Per tal de portar a terme la primera sessió, amb l’ajuda dels pares i de la Laia, vam mesurar l’espai suposat de la bibliovana i la vam construir amb l’ajuda d’uns llençols i les parets de la sala gran, d’aquesta manera aconseguíem que els infants que participessin en el taller de mobiliari tinguessin una idea més real de com seria, aproximadament.

El primer que vam fer quan van arribar els infants va ser col·locar-nos tots dins i preguntar que pensaven que faríem en aquell taller. Tots sabien molt bé quina era la seva funció i sobre que havíem de decidir.

Tot seguit vam començar a fer una pluja d’idees sobre el que hi hauria d’haver. Per fer-ho vam anar demanant als infants quines activitats feien quan anaven a la biblioteca amb el seu grup – classe i vam anar apuntant que creien qui hi havia d’haver.

Un cop feta la pluja d’idees vam començar a construir amb cartrons aquells mobles que volien o a buscar per l’escola mobiliari que volien. Un cop construït el van anar posant a l’interior.

La sessió va concloure amb uns quants mobles fets però amb la idea clara del que creien necessari i imprescindible qui hi hagués.

2a sessió

Per començar la segona sessió vam demanar als infants més grans que ens ajudessin a marcar l’espai, del qual ja sabíem les mides reals, al terra i delimitar-lo amb cinta de pintor.

L’objectiu que ens havíem proposat per aquesta sessió era col·locar tots aquells mobles per tal que hi cabessin i per tant veure quins hi podien anar i quins no.

Com que ja teníem la gran majoria de mobles creats la funció principal dels infants era comprovar que de la manera que ells posaven els mobles i pogués cabre el màxim de persones i poder treballar-hi a gust.

Al final de la sessió ja va sortir un plànol amb tots els objectes posats i vam decidir quins serien els nostres representats per explicar a la resta de l’escola que havíem decidit.

 

You may also like