El passat 24 de Novembre de 2012 a CoCreable vam organitzar una sessió CocreaDay (CDay) per trobar fórmules eficaces de difusió i desenvolupament de la co-creació a escoles i instituts. D’aquella sessió, n’ha nascut EDU+CO.
Algunes de les preguntes que es van plantejar:
-
Com podem organitzar un projecte sostenible per l’organització i alhora viable per a les escoles i instituts?
-
Què cal per que puguin desenvolupar amb èxit un procés d’aquest tipus?
-
Com es pot enriquir la metodologia amb les experiències de les escoles i instituts? Com es pot establir un sistema obert de doble direcció que faci créixer el projecte?
-
Quines son les necessitats per part de l’escola o institut? I les de l’organització?
Vam tenir l’honor de participar amb gent de l’àmbit escolar, alguns ja iniciats a la co-creació i d’altres no, la qual cosa va enriquir molt el procés. Van participar Núria Regincós de l’Escola Castellum (Sant Julià de Ramis), Laia Colell i Núria Aidelman de la Associació A Bao A Qu, Mercè Blanch de l’escola Riera de Ribes (Sant Pere de Ribes), l’Eva Grau (Mestre), Xell Sabadell de l’escola La Farga i Adrià Bonastre (estudiant de sociologia).
De l’equip de Cocreable hi van participar: Lluís Sabadell Artiga (Master & Commander), Mariona Mata (Control de temps i material) i Albert Serra (Fotografia i material).
La sessió va començar amb uns divertits exercicis de posada a punt (per coneixe-n’s i despertar la creativitat). A continuació, el ‘brainstorming’ per equips, on cadascun va tractar un moment diferent del procés de co-creació en una escola: Què passa ABANS, DURANT i DESPRÉS d’aquest? Això ens va permetre identificar les diferents dificultats i oportunitats que sorgeixen en cada etapa.
Seguidament, després d’un dolç ‘break’, va arribar l’hora de posar en comú i debatre les diferents idees i propostes entre tots, profunditzant en els aspectes clau i acabant de perfilar i concretar les solucions aportades.
Finalment, arrel de les solucions aportades, vam decidir crear aquesta plataforma web per a que les escoles i instituts interessats en co-crear tinguin un lloc propi on compartir les diferents experiències, dubtes, consells, propostes, idees i tot el que calgui!
Moltes gràcies a tot*s els que vareu participar a la sessió!